• Home
• Info
• Historiek
• Kwaliteitsnormen
• Contact

Info
Vlees in frigo DL-Meat is een vennootschap bestaande uit Johan en Rose-Anne De Leyn-Van Kerrebrouck en hun kinderen Sabine en Kurt, alsook Kurt zijn echtgenote Isabelle. De firma is gespecialiseerd in de verkoop van geslacht runds-, kalfs-, lams-, en een weinig paardenvlees.

De runderen worden op voet, levend of geslacht van de kg gekocht bij de boer, kweker en de veehandelaars die de runderen dan naar het slachthuis brengen om daar geslacht te worden. Bij aankomst in het Brugs slachthuis wordt ieder rund ingescand in de centrale computer en gecontroleerd door de veterinaire dienst aan de hand van het begeleidingsdocument m.a.w. de sanitelkaart. Daardoor blijft de tracering gewaarborgd.

Na het slachtproces krijgt ieder rund een saniteletiket aangeplakt dat alle gegevens nl. hun sanitelnr, geboorte- en slachtdatum, land van oorsprong en vetmesten, hun gewicht en het seurop (klassering volgens dikte vetheidsgraad en diersoort) bevat. Daarna wordt het vlees in de talrijke frigo’s doorkoeld.

Na de keuring op de BSE (Bovine Spongiforme Encefaloathie) gaan de karkassen rechtstreeks naar de klanten of de uitsnijderij te Blankenberge. De karkassen die het slachthuis verlaten worden ingescand in de computer per kwartier en per klant zodat de retracering blijft bestaan.
Persoon met vlees in frigo
Bij aankomst in de uitsnijderij worden alle kwartieren ingescand zodat men de karkassen in voorraad kan opzoeken. De kwartieren worden per lot, sanitelnr of naar wens van de klant versneden waardoor we een breed gamma aan snitten hebben. Elk stuk wordt bij de verkoop terug uitgescand zodat we steeds alles kunnen retraceren. Om dit allemaal te kunnen verwezelijken rekenen we steeds op een bekwame en vakkundige medewerkersploeg.
DL-Meat bvba - Schaapstraat 97 - B-8370 Blankenberge - Tel: 050 / 41.20.78 - Email info@DL-Meat.be
© Website by Creations