• Home
• Info
• Historiek
• Kwaliteitsnormen
• Contact

Historiek
Begin de jaren 50 is Jerôme De Leyn begonnen met de verkoop van geslachte runderen aan slagers. Ondertussen deed hij ook veehandel. Alles werd dan nog verkocht in karkassen. De kwartieren werden dan rechtstreeks van het slachthuis naar de klant gebracht. Hun zoon Johan begon op 18-jarige leeftijd mee te helpen in het bedrijf. Jerôme deed de aankoop van de levende runderen en de veehandel terwijl Johan zich toelegde op de verkoop van de geslachte dieren.

In 1973 huwde Johan met Rose-Anne Van Kerrebrouck, zij kwam in 1976 voltijds in het bedrijf meehelpen en deed o.a. de boekhouding.

In 1996 kwamen de kinderen Sabine & Kurt in het bedrijf. Kurt en Johan doen samen de aan- en verkoop terwijl Rose-Anne en Sabine de boekhouding deden.

Eén jaar later, namelijk in 1997 werd een BVBA opgericht onder de naam DL-Meat dit omdat we begonnen met de verkoop van meritusvlees. Dit is een kwaliteitslabel voor het rundsvlees, het garandeert dat de runderen op een natuurlijke wijze gekweekt worden. Ondertussen werd ook De Leyn Jerôme en zoon behouden.

Op 1 januari 2002 is de zaak volledig op naam van DL-Meat gekomen. Ondertussen is de zaak nog uitgebreid en wordt er ook versneden per klant. Isabelle, de echtgenote van Kurt helpt sinds eind 2002 mee in het bedrijf.

Maart 2005 zijn we verhuisd naar de ambachte zone "De Riethoek" waar we een volledig nieuw bedrijfsgebouw betreden, die volledig voldoet aan alle HACCP normen.

Sindst 2006 behaalt de firma DL-meat elk jaar het "fedis food" certificaat met grote onderscheiding. Veel aandacht gaat dan ook naar hygiëne en kwaliteit in het bedrijf.
De dag van vandaag geven we een goede service aan onze klanten.

DL-Meat bvba - Schaapstraat 97 - B-8370 Blankenberge - Tel: 050 / 41.20.78 - Email info@DL-Meat.be
© Website by Creations