Begin de jaren '50 startte Jerôme De Leyn de zaak op door de verkoop van geslachte dieren aan slagers. Enkele jaren later is zijn zoon Johan en schoondochter Rose-Anne de zaak komen versterken. Ondertussen is de 3de generatie ingestapt nl. Kurt en Sabine De Leyn. Isabelle Verkindere, de echtgenote van Kurt helpt er mee als kwaliteitsverantwoordelijke.

Toen de gebouwen op de huidige locatie te klein werden, werd er in 2005 een leeg bedrijfsgebouw in de ambachtzone "De Riethoek" aangekocht. Dit werd volledig ingericht zodat het aan de huidige normen van de HACCP voldoet. Er wordt dan ook heel veel aandacht besteed aan de hygiëne en kwaliteit in ons bedrijf.

De runderen en kalveren gaan we zelf uitkiezen, we werken dan ook nauw samen met enkele vaste kwekers. Deze worden dan geslacht in Lichtervelde bij Tampere. Tijdens het slachten is er steeds aanwezigheid van een erkend veearts van het federaal agentschap voor de veiligheid van de voedselketen (FAVV). Na het slachtproces worden alle diergegevens elektronisch doorgestuurd zodat deze foutloos geintegreerd worden in het vleesprogramma. Die worden dan verder gebruikt om zo de traceerbaarheid te garanderen.

De karkassen worden naar de uitsnijderij gebracht met onze eigen gekoelde vrachtwagens. Ook de klanten worden beleverd met eigen gecontroleerde transportwagens. Onze chauffeurs hebben kennis van het vak waardoor er steeds een nauw contact is met de klant.

We versnijden de runderen hoofdzakelijk van het wit-blauwe ras op wens van de klant. Ook voor andere rassen kunt u bij ons terecht zoals Blonde Aquitaine, Limousin, Charolais, West-Vlaams rood,...